Kwart zoekt geen psychische hulp vanwege schaamte

Een kwart van de Nederlanders zoekt geen hulp bij psychische klachten omdat ze zich schamen. De kwaliteit van de zorginstelling staat bovenaan bij de keuze voor een behandelaar. Ook de resultaten van de behandeling en de mening van andere patiƫnten spelen hierbij een belangrijke rol. Meer dan de helft van de ondervraagden vindt wachttijd, na kwaliteit, het belangrijkste criterium. Bij 44 procent van alle ondervraagden speelt ook de hoogte van de eigen bijdrage een rol.

Anderzijds geldt voor (bekende) Nederlanders, dat als je geen mental coach hebt, je niet meer bij de tijd bent. En de tarieven zijn, wat Scansense betreft, op z’n minst concurrerend te noemen. Daarbij speelt wachttijd geen rol en luidt het klantenpredikaat: “Scansense biedt meer en werkt beter”.

Kwart zoekt geen psychische hulp vanwege schaamte